sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pähkäilyä kirjoittamisen keskeltä

Inspiraatio yllätti, teksti soljui suloisesti paperille ja olin suorastaan tyytyväinen aikaansaannokseeni. Kunnes tajusin, että joudun vääristämään kirjojen aikajanaa tai muita perustotuuksia, jos haluan pitää ne hahmot, jotka mielessäni kirjoittaessa olivat. Tai ylipäätänsä uhrattava ajatus kahdesta canonhahmosta ja sorruttava omaan hahmoon. Ajatuskin Mary Suesta aiheuttaa ihottumaa.

Niin ja minun pitäisi olla tekemässä ihan jotain muuta kuin miettimässä Potterfandomin hahmojen verisäätyjä, paikkaa aikajanalla, tyttönimiä, koulutusta/ammattia/asemaa yhteiskunnassa ja sukupuita. Mutta tässä olen ja päätin jakaa sen teidän kanssanne :) Tuleeko kenellekään mieleen kahta puhdasveristä noitaa, joista toinen päätyy kapinoinnin ja rakkauden jälkeen koristevaimoksi puhdasveriselle velholle, toinen jää haikailemaan menetetyn rakkauden perään? Näiden pitäisi olla 70-luvun nuoria, kun feminismi oli jästimaailmassa in.

Pansy Parkinsonin äiti on yksi suosikkikandidaateista tuohon ensimmäiseen rooliin, mutta aivan kiveen kirjoitettua sekään ei ole. Rosmerta oli alunperin vaihtoehtona, mutta tässä tuo aikajana tuli vastaan. En tiedä oliko tässä päivityksessä mitään järkeä, mutta oloni on paljon huojentuneempi, kun sain kirjoittamista häiritsevän tekijän puettua sanoiksi. 

Ideoita otetaan vastaan ja hyvät perustelut voivat saada suosikkifemmeparisi tähdittämään tätä ficciä. 

1 kommentti:

  1. Sanoisin, että puhdasverisiä naisia nyt ehkä on ainakin luihuisilla Greengrass, Zabini...en muista mikä ois nimeltään muuten (luultavasti), Mustan sisarukset, Prince, tosin liian varmaan iäkäs...ja Bones luultavasti ja muutamia muita kuten mm. Nevillen äiti (Alice), Molly Prewett (Weasley)...ainakin noi tulis ehkä mieleen siinä mieles, jos ajattelisi lasten ja muiden olevan samaa ikä luokkaa. Tai joku Pimento tai Kolkko tai Kyyryn Jr. äiti eli Kyyry sr. vaimo, jos ehkä iät vähän eroaisivat enemmänkin. :'D

    VastaaPoista