torstai 18. joulukuuta 2014

16. Luukku: Joulupukki suukon sai (K-11 voi olla yläkanttiin) Harry/Ginny ja joulupukki...

Otsikko: Joulupukki suukon sai
Kirjoittaja: Suklaasorminen Koiranruusu
Beta: Suklaatakin suloisempi Fire
Ikäsuositus: K-11
Tyylilaji: fluffyista joulu- ja perhedraamaa suklaakuorrutteella
Paritus: Harry/Ginny ja joulupukki
Varoitukset: Ei mitään virallista ja monet epävirallisista paljastaa liikaa juonesta. No, avio-ongelmat taustalla voisi olla yksi varoitus tai suositus näkökulmasta riippuen. Kevyempi varoitus siitä, että saattaa aiheuttaa suklaanhimoa lukijassa. Onneksi on joulu...
Vastuuvapaus: Vaikka sarjan luoja, Rowling, itse totesi, ettei Harrya ja Ginnyä olisi pitänyt tehdä pariksi, niin se ei tee tästä ficceröisestä yhtään sen enempää canonia kuin muistakaan hänen hahmoillaan kirjoittamistani tarinoista. En omista, en saa rahaa, mutta haluan joulupukilta suukon!

Tiivistelmä: He eivät halua keikuttaa venettä, ennen kuin vastaan tulee jotain sellaista, jonka rinnalla skandaalin sietäminen on sen arvoista, sillä on huomioitava myös lasten asema.

Haasteet: Joulukalenterihaaste 2014 - 16. Luukku ja oma ficcejä joululaulujen nimistä haaste - Joulupukki suukon sai
K/H: Tämä ei ole Ginnyn dissausta, vaan ihan rehellisesti tarkoitus on käsitellä sitä mahdollisuutta, että myös Ginny koki paineita siitä, että hänen pitäisi avioitua Harryn kanssa, kun kaikki odottavat sitä heiltä. Ginny on kasvanut isossa perheessä, jossa hän kirjojenkin mukaan on joutunut salaa harjoittelemaan lentämistä ja huispausta, joten on helppo kuvitella, että hän kaipaa vapautta ja ei niin perinteistä perhearkea. 
Lapset kuitenkin sitovat ja aiheuttavat huolta, eikä kaikki vain yksinkertaisesti halua lapsia etenkään, jos haluaa itselleen huispausuran, pelaaminen on lopetettava jo siinä vaiheessa, kun on tullut raskaaksi, joten Ginnyn ura jäisi lasten takia kauhean lyhyeksi, ellei hän palannut heti toivuttuaan treeneihin ja jättänyt vauvaa Harrylle hoidettavaksi. Jo kertoi, että lapset saatuaan Ginny vaihtoi pelaajasta urheilutoimittajaksi, mutta joo, se ei mua oikein vakuuta, kuinka moni peli-iässä oleva haluaa katsoa sitä peliä sivusta, kun voisi olla kentällä.
Tästä näkökulmasta ja monista muista syistä tää ficci siis tuli kirjoitettua. Niin ja olen pitkään halunnut kirjoittaa Harrysta koti-isänä, se vaan tuntuu sopivan hänelle niin älyttömän hyvin.
Lopussa olevat suklaiset reseptit ovat ensimmäinen täysin oma kehitelmä ja toinenkin oma versio jossain näkemästäni tryffeliohjeesta.
 

Joulupukki suukon sai


Harry kuutioi porkkanoita keittiön työtasolla ja vilkuili samalla ikkunasta lumisella pihalla peuhaavia lapsiaan. Lapset olivat rakentaneet jo kaksi lumiukkoa, lumilyhtyjä ja linnoituksen, jota he vuorotellen puolustivat lumipalloin milloin mitäkin uhkaa vastaan. Hymy nousi väkisinkin hänen kasvoilleen iloisia ilmeitä katsellessa.

Kilahdus sai hänet kurkistamaan uuniin, jossa paisti oli kypsymässä Yorkshiren vanukkaiden kanssa. Porkkanat olivat huomista lounasta varten, joka oli tehtävä valmiiksi tänään, jos hän aikoisi ehtiä lasten kanssa jouluostoksille huomisaamuna, ja se oli melkein välttämätöntä, koska suurin osa perhettä olisi tulossa ylihuomenna heille lahjavalvojaisiin. Ginny lähtisi huomenna aikaisin aamulla Australiaan huispauksen kansainyhteisön mestaruuskisoihin, joten tästä ei olisi apua joulunalusajan ruokahuollosta vastaamaan. Eikä se kuulunut muutenkaan Ginnyn rooliin heidän perheessään, vaan oli ollut alusta asti Harryn vastuulla.

Harry oli melko varma, että Ginny olisi ollut onnellisin ilman perhettä, raskausajat olivat olleet pelkkää painajaista naiselle. Ginny halusi mennä ja tulla omassa aikataulussa, eikä tämä nauttinut koti-illoista tai lasten kanssa touhuamisesta. Se näkyi siinä, että Harry oli suurimman osan aikaa lastensa kanssa yksin, mitä nyt muu suku piipahti vähän väliä, mutta se ei ollut sama asia.

Toisaalta Harry nautti omasta koti-isän roolistaan enemmän kuin mistään muusta elämässään. Lapset olivat hänen elämänsä sisältö, kodinhoito oli puolestaan niin sisäänrakennettu osa häntä, ettei hän aina edes huomannut siivoavansa samalla, kun nukutti Lilyä sylissään. Ruokakaupassa käynti oli lasten ja hänen yhteinen seikkailu, josta he palasivat mielikuvituslaiva lastattuna aarteilla. Leikkipuistot, eläintarhat, museot ja muut tapahtumat toivat vaihtelua arkeen, joka oli välillä haastavaakin.

Heidän kolme lastaan olivat kohtuu pienillä ikäeroilla syntyneet, mutta Teddy oli ollut enenevässä määrin osa heidän perhettään, Andromedan menetysten nopeutettua naisen ikääntymistä ja altistettua tätä sairauksille. Teddy oli seitsemän vuotta Jamesia vanhempi, joten tätä eivät kiinnostaneet monetkaan niistä asioista, jotka olivat kolmen pikku-Potterin innostuksen kohteina, jos mukaan ei laskettu kepposia ja huispausta, ne pysyivät suosikkeina iästä ja ajankohdasta piittaamatta. Teddy alkoi olla jo sen ikäinen, että hän mieluummin auttoi valvomaan lasten touhuja kuin osallistui itse leikkeihin.

Hän oli laittanut perinteisempää pyhäruokaa illaksi, koska Ginnyn pelimatkoilla ruokailut olivat mitä milloinkin, tällä kertaa poikkeama oli paljon isompi, kun Australiassa oli kesä juuri nyt, joten kukaan ei siellä söisi raskaita jouluherkkuja lämpötilan hipoessa 40 astetta. Yorkshiren vanukkaat ja paisti oli Ginnyn lempiruokaa joulun aikaan, joten Harry oli sen valinnut erityisesti vaimoaan ajatellen. Lapsetkin tykkäsivät siitä, mikä teki siitä sopivan läksiäispäivällisen.

Harry nappasi sauvan essun taskusta saaden porkkanakuutiot marssimaan jonossa kattilaan velhoradiossa soivan joululaulun tahdissa. Seuraavaksi marssiin liittyivät perunat ja lanttukuutiot. Ovelta kuuluvat aplodit kertoivat termiittien kyllästyneen lumileikkeihin, tai sitten Weasley-geenit ilmoittivat heille ruoan olevan valmista.

— Iskä, tee se uudestaan! Lily hihkui innoissaan ja pomppi niin, että viimeisetkin lumet karisivat tytön yltä lattialle, jossa ne muodostivat kunnioitettavan kokoisen lammikon.

— Ensin märät vaatteet siististi kuivumaan henkareihin tai kylpyhuoneen lattialle levitettyinä niin, että ne ovat tasaisesti eivätkä päällekkäin tai mytyssä. Sitten käsipesulle ja vaihtamaan kastuneet sisävaatteet kuiviin. Mars mars, Harry ohjeisti yli-innokasta jälkikasvuaan.

— Ja James, voitko laittaa lattialämmityksen kolmoselle, niin vaatteet eivät paistu, mutta kuivuvat hyvää vauhtia.

— Ok, isä. Voitko tehdä meille suklaapähkinälevitettä illaksi tai aamiaiselle? James kysyi anovasti, ruskeiden silmien koiranpentukatse täydellä teholla käytössä.

— Teddykö sinut pisti asialle? Jos olette valmiita auttamaan tryffeleiden ja muiden valmistamisessa siten, että niitä myös jää tarjolle, eikä kaikki häviä leipureiden omiin suihin, niin voimme ruuan jälkeen tehdä muitakin suklaaherkkuja.

— Isä, sä oot paras! Hei, Teddy, iskä lupas, että me voidaan auttaa suklaiden teossa! James kailotti mennessään huolehtimaan vaatteiden kuivumaan asettelusta ja muusta.

Ei ollut todellakaan yllättävää, että Teddy oli toivonut jotain suklaista syötäväksi, jos poika oli jotain perinyt isältään, niin suklaaholismin. Onneksi Harry piti aina leivonta- ja muuta suklaata kaapissa varalla, jotta saattoi yllätysvieraiden tai vain makean nälkään tehdä suklaisia herkkuja. Jouluksi suklaata oli varattu tavallistakin enemmän, joten ylimääräiset kokkailut eivät veisi siitä edes murto-osaa.

Yläkaapista hän otti jo valmiiksi esiin Cointreau-pullon, jotta lapset eivät heti löytäisi heidän alkoholikätköään, vaikka tuskin siihen silti kovin kauan menisi. Kylmäkaapista hän puolestaan otti voita lämpiämään ja tietysti myös sen maapähkinävoin, joka tulisi siihen lasten toivomaan herkkuun. Muut aineet saisi ajallaan sitten otettua esiin, mutta nämä oli parempi olla jo valmiina.

Ruokailu oli yhtä äänekäs ja vauhdikas tapahtuma kuin aina muulloinkin, Ginny tosin tuli vasta heidän ehdittyään jo jälkiruokaan. Nainen hymyili lämpimästi lapsille ja kyseli näiden päivästä, mutta Harry erotti sen, kuinka vaikeaa kontaktin ottaminen lapsiin Ginnylle oli. Tämä ei tuntenut heidän lapsiaan saati Teddyä niin hyvin, että tilanne olisi ollut täysin luonteva. Se ei kuitenkaan ollut uutta, tosin naisen keskittymisen herpaantuminen lasten puhuessa ei ollut tavallista.

Oli vain ajan kysymys, milloin Ginny päättäisi keskittyä kokonaan uraansa ja erota hänestä. Hän ymmärsi naista ja tämän vapauden kaipuuta, oli surullista, ettei hänen vaimonsa koskaan saisi tuntea sitä onnea, jota heidän ihanat lapsensa toivat elämään. Omalla tavallaan nainen rakasti lapsia, mutta nämä eivät olleet Ginnyn elämän tärkein asia, se oli huispaus ja pelin tuoma huuma sekä liikkuva elämä. Naisen säteilevä hymy ja iloinen olemus tänään antoi kuvan, että hän oli yhtä innoissaan joulusta kuin lapset, vaikka Ginnyn into kohdistui tulevaan pelimatkaan.

Ruokailun päätteeksi Ginny suukotti Harryn poskea ja hyväili hänen niskaansa. Harry käänsi sen verran päätään, että saattoi painaa kevyen suukon vaimonsa kämmenselälle. Pieniä eleitä, jotka olivat kovin viattomia, se oli ainoa yhteinen asia, jonka he enää kodin ja lasten lisäksi jakoivat, muuten he olivat ajautuneet erilleen. Joskus he nukkuivat yhdessä, mutta useasti Ginny meni suoraan iltatreeneistä tai pelin jälkeen vierashuoneeseen, eikä se rajoittunut aina edes niihin. Kyllä he huomioivat ja muistivat niin hää- kuin syntymäpäivät, mutta ne olivat enemmän kiitollisuutta siitä, että he molemmat ymmärsivät toisiaan ja sitä, ettei avioliittoon ajautuminen ollut pilannut heidän ystävyyttään.

Harry kaatoi Ginnylle uuden lasillisen viiniä, kun nainen oli siirtymässä kuuntelemaan velhoradiosta ensimmäistä alkusarjan peliä turnauksesta, Chile vastaan Uusi-Seelanti.

Lapset olivat keränneet astiat pöydästä, koska halusivat päästä pian leipomaan ja maistelemaan. Esiliinat päällä ja kädet pestyinä kaikki neljä odottivat, että Harry saisi kaiken muun valmiiksi leivontaa varten. Albus sai tehtäväkseen rikkoa ja erotella kananmunat. Teddy sulatti liedellä suklaata kerman kanssa, James murskasi kaulimella suklaata, Lily sekoitti jauhot, kaakaon sekä leivinjauheen ja Harry valvoi kaikkea silmä tarkkana. Hän oli päättänyt tehdä samalla myös jouluhalon, jotta kaikille lapsille riittäisi sopivaa tekemistä.

Tryffelitaikinan jäähtyessä jääkaapissa, James kulutti energiaansa vatkaten valkuaisia vaahdoksi samalla, kun Teddy väsytti kättään voin vaahdottamisessa. Albus vuoli juustohöylällä suklaasta koristesiivuja ja Lily muovaili marsipaanista koristeita halon päälle. Tryffeleiden pyörittämistalkoisiin pääsivät kaikki osallistumaan, mutta siinä Harry oli tarkka, ettei yksikään lapsista pistänyt suuhunsa alkoholilla maustettua tryffelitaikinaa, tavallista taikinaa sai jokainen leipuri maistaa muutaman kerran.

Kaakaojauhoiset pikkuleipurit marssivat suut suklaisina iltapesulle ja yöpuulle. He odottivat innolla sitä, kun muu suku pääsisi maistamaan heidän leipomiaan herkkuja. Jostain syystä kaikki, jopa Teddy, halusivat iltasaduksi Jali ja suklaatehdas tarinan.

Kun Harry viimein palasi alakertaan, Ginny odotti häntä aulassa. Hän nappasi yhden appelsiinitryffeleistä suuhunsa, sillä naisen ilme ei luvannut mitään hyvää.

— No, onko jotain sattunut? Mollyn nivelrikko sittenkin, jotain muuta vai onko Charlie pahasti palanut? Harry kysyi huolestuneena.

— Ei mitään sellaista vakavaa, paljon henkilökohtaisempaa ikävää. Meidän on ensimmäiseksi hoidettava lehdistösuhteita, saatava tilanne näyttämään vähemmän skandaalilta ja sitten ne eropaperit pitäisi viimein pistää eteenpäin. Muuten tämä skandaali aiheuttaa suurempaa vahinkoa lapsille, koska ennen eron vahvistumista tämä näyttää siltä, että meillä on isompia ongelmia kuin vain lasten takia ylläpidetty avioliitto.

— Kuka toimittaja sinut ja Alician pongasi? Harry kysyi tyynesti.

— Pahin mahdollinen, ja tietysti luottokuvaajansa kanssa. Rita ja Boso onnistuivat jotenkin pääsemään kentän kokoustilaan, jossa me treenit päättävän palaverin jälkeen olimme rentoutumassa ja vähän muutakin. Se on tiukasti suojatussa osassa pelaajien ja valmennusjohdon tiloja, sinne ei ole muilla asiaa, koska siellä suunnitellaan pelistrategioita ja muita. Hitto, sen piti olla lähes yhtä varma ja turvallinen kuin Irveta ja Tylypahka. Siellä on jopa maahisten tekemät suojaloitsut, joten ihan noin vaan ei yhdenkään ulkopuolisen sinne pitäisi päästä, Ginny vuodatti kiukkuisesti.

— Eikös joku Alician entisistä ollut teidän huoltojoukoissanne, hänellä on todennäköisesti edelleen kulkuluvat niihin tiloihin. Ei tarvita paljoakaan, että katkera exä luovuttaa tietoja ja auttaa juorunälkäisen toimittajan sisään sinne, tekisi sen varmasti ilmaiseksikin saadakseen kostonsa. Rita pystyy maksamaan hyvin, joten se saa varmasti vaiennettua viimeisetkin omantunnon pistokset, Harry huomautti tyynesti.

— Totta, olin unohtanut Macyn. Minun pitää ilmoittaa asiasta valmentajalle, PR:än Daphnelle ja Alicialle. Niin, sinun on ehkä hyvä tietää aamun varalta, että Alicialla oli joulupukin tamineet ja joku joukkueen tontuista oli loitsinut hänelle myös parran, joten kuva voi herättää erikoisia kysymyksiä, jos lapset näkevät sen. Kiitos, kun autoit, etkä menettänyt malttiasi, vaikka tämä tuli näin pahaan aikaan. En olisi halunnut pilata teidän jouluanne, Ginny sanoi aidosti pahoillaan.

— Älä sinä siitä huolehdi, et sinä Ritaa sinne kokoustilaan päästänyt. Se olisi silloin vain sinun syytäsi, jos olisit niin tehnyt. Kerro Alicialle terveisiä, Harry sanoi ja halasi tulevaa ex-vaimoaan lämpimästi.

Ginny painoi suukon kädelleen ja siitä Harryn huulille ennen kuin kiirehti keittiöön soittamaan hormipuhelut. Harry nappasi vielä yhden tryffelin ja suuntasi kulkunsa työhuoneeseen, jossa hän kaivoi laatikon salapohjan alta vuosia sitten tehdyt eropaperit. Ginnyn auki jättämästä radiossa soi juuri Joulupukki suukon sai, ehkä hän voisi käyttää sitä selittäessään lehtiotsikoita lapsille, jos nämä sattuisivat ne näkemään.






Suklaapähkinälevite


5 palaa leveä palaista taloussuklaata esim. Lidlin tai 10 palaa pieni palaista Fazerin taloussuklaa

n. 1,1 dl Alpro soya kevyt ruokakermaa

1 rkl vaaleaa siirappia

1 rkl sokeria

2-3 rkl maapähkinävoita



- Sulata suklaa kerman kanssa miedolla lämmöllä mikrossa esim 10 sekunnin pätkissä kunnes suklaa sekoittuu helposti kermaan.

- Lisää siirappi ja sokeri suklaaseokseen sen ollessa vielä lämmintä, näiden määrää voi muuttaa omaan makuun sopivaksi.

- Lopuksi sekoita joukkoon pähkinävoi ja laita kylmään jähmettymään..



Käytä herkutteluun käy niin digestiven, leivän, hedelmien kuin jäätelönkin kaveriksi, kokeilemalla löytää lisää vaihtoehtoja. Itse lämmitin tätä myöhemmin banaanien kanssa mikrossa hetken ja laitoin lusikallisen vaniljajäätelöä kaveriksi, kun kaipasin ylikypsille banskuille jotain kaveriksi ja hyvää oli.




Suussa sulavat Appelsiinisuklaatryffelit Cointreaulla


Ihan pakko hehkuttaa, kun luin jostain alkoholimaustetuiden tryffeleiden ohjeen, jossa tavalliset suklaatryffelit oli vaan maustettu jollain sherryllä tai muulla, niin versioin siitä oman appelsiinitryffeli-reseptin ja nämä on aivan taivaallisia. Vaihdoin suklaan määrästä puolet siksi Fazerin appelsiinitummasuklaaksi, kuohukerman soyakermaksi sitä kevyt versiota, sen sherryn tms. sijaan laitoin saman määrän cointreauta, niin ja lisäksi kippasin joukkoon appelsiini esanssia koko miniputkilon, joita lidl myy aina leivontaekstransa aikaan. Muuten siis melko perinteisesti ohjeen mukaan tehdään vain aineet muutin, määrät samoja ja tuo appelsiiniöljy oli extrana siellä.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoista, jos vaan tykkää appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä, jota tuo cointreau vain korostaa. Yksikin tuollainen on niin hyvä, ettei tule syötyä liian montaa, mutta maku jää ihanasti mieleen ja kieleen. Suklaaparatiisi!


100 g tummaa suklaata/ talous-, leivonta- tai tavallinen tummasuklaa

100g Fazerin appelsiini & crisp tummaa suklaata

1 dl Alpron soya ruokakermaa kevyttä

2 rkl (30 ml) Cointreauta

appelsiiniesanssia/öljyä mitä se nyt sitten onkaan.

30 g huoneenlämpöistä voita



Pinnalle:

makeuttamatonta kaakaojauhetta



♥ Rouhi suklaat mahdollisimman pieneksi. Kiehauta kasarissa kerma, poista liedeltä ja lisää joukkoon suklaat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon.

♥ Lisää Cointreau, appelsiiniöljy ja pieniksi paloiteltu voi. Sekoita. Laita jääkaappiin 3–4 tunniksi.

♥ Kun massa on jähmettynyt, ota siitä lusikalla sopiva pala käteesi ja pyörittele palloksi. Anna pallojen levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

♥ Laita laakealle lautaselle kaakaojauhetta ja pyörittele tryffelipallot kaakaojauheessa. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti