torstai 12. tammikuuta 2012

Isyyskysymys osa 2/2 (K-18)

Otsikko: Isyyskysymys

Kirjoittaja: Koiranruusu

Beta: Fire

Ikäraja: K-18

Tyylilaji: Romanssi, Draama ja EWE

Paritukset: Harry/Ginny, Harry/Blaise, sivuparituksina Draco/Severus, Ron/Hermione, Ginny/Dean, Ginny/liuta vaihtuvia poikaystäviä ja yhdenyönjuttuja

Varoitukset: Kieroilua, kiroilua, dub-con/Non-con eli tulkinnallinen raiskaus = kyseenalainen suostumus seksiin (ei sisällä väkivaltaa) ja tirkistelyä. Ylimääräinen varoitus huora!Ginnystä ja kyseisen hahmon dissaamisesta, eli jos pidät Ginnystä kirjoissa, et todennäköisesti pidä tästä ficistä.

Tiivistelmä: Tyttö sankarin vierellä näytti vahvistavan sitä tosiasiaa, että paha oli voitettu, ja että he eläisivät onnellisina elämänsä loppuun asti, kuten kaikissa kunnon saduissa konsanaan. Ginny ei kuitenkaan Harrylle edustanut onnellista loppua vaan pahinta painajaista.

Vastuuvapaus: J.K. Rowling loi Potterit ja ansaitsee siitä kaiken kunnioituksen. En ole arvollinen edes nuolemaan hänen kenkiään, mitä en kyllä tekisikään, mutta en myös väitä häneltä lainattuja hahmoja omikseni, vaikka käytän niitä omissa perversseissä tarinoissani.

Haasteet joihin osallistun tällä: FF100 sana
024. Perhe, Kukat ja mehiläiset-haaste, Sananlaskuhaaste "Ennen maa repeää kuin huora häpeää.", esinehaaste - kondomi ja Blaise haaste.

Ylimääräinen varoitus:
sisältää paljon kuivia ja pitkiä virallisuutta tavoittelevia keskustelupätkiä...


Isyyskysymys
Osa 2/2



Harry istui Pyhän Mungon perinnöllisyysklinikan epämukavassa tuolissa odottamassa isyystestin tuloksia. Häntä vastapäätä seinään nojaili Eddie Carmichael, joka oli yrittänyt myydä heille aivoeliksiiriä ennen V.I.P:jä. Eddie oli kalpea ja pelokkaan näköinen, miehelle Ginnyn raskaus oli iso ongelma, hän oli ollut juhlimassa polttareitaan sinä iltana ja nyt onnellisesti naimisissa. Jos mies osoittautuisi lapsen isäksi, olisi hänellä melkoisesti selitettävää tuoreelle vaimolleen. Sillä avioeroja ei velhoyhteisössä katsottu suopeasti, eikä osaa vihkivaloista pystytty edes purkamaan. Todennäköisesti pariskunta päätyisi adoptoimaan lapsen, koska Ginny tuskin haluaisi lasta itselleen, jos se ei olisi Harryn. Harry ei tuntenut myötätuntoa miestä kohtaan, sillä hänen mielestään pettäminen ei kuulunut suhteeseen, jos oli yksiavioisuuteen sitouduttu.



Kevin Entwhistle puolestaan purki jännitystään ravaamalla käytävää edes takaisin kuin häkkiin suljettu villieläin. Miehelle lapsen mahdollisuus vastasikin samaa kuin toisille kahdeksantoista vuoden kakku Azkabanissa. Kevin oli opiskellut kirouksenmurtamista ja sopinut Irvetan kanssa kiertävästä pestistä eri maiden maagisilla kaivauksilla. Siihen kuvioon ei sopinut vastuu lapsesta, joka pakottaisi hänet löytämään säännöllisemmän ja vähemmän riskialttiin työn. Tuskin Kevinkään haluaisi lastaan orpokodin vastuulle sysätä, eikä yksikään heistä edes ajatellut abortin mahdollisuutta. Harry toivoikin, että lapsi olisi Stephenin tai Eddien, jotta Kevin voisi toteuttaa unelmansa jännityksen täyteisestä työstä.



Stephen Cornfoot oli, kuten Harry oli arvellutkin, ilahtunut mahdollisuudesta saada perillinen nimelleen. Mies olisi ollut valmis myös avioitumaan Ginnyn kanssa, mutta tyttö ei suhtautunut ehdotukseen kovin myönteisesti. Cornfootit olivat vanha ja kunnioitettu puhdasverinen suku, mutta he eivät olleet aktiivisesti politiikassa tai muutenkaan esillä taikamaailmassa. Suku ei ollut köyhä, eikä edes keskituloinen, mutta he olivat syrjään vetäytyviä ja viihtyivät maalaiskartanossaan kasvattaen hevoskotkia, Abraxan ja muita maagisia hevosrotuja. Lannan haju ja työntäyteinen elämä maaseudulla unohdettuna, eivät olleet Ginnyn toivelistalla. Sillä mitä iloa olisi vauraudesta, jos sitä ei pääsisi esittelemään seurapiireille.



Ginnylle oli ollut suunnaton järkytys, että hän todella oli maannut kaikkien kolmen kanssa kyseisenä yönä. Hän muisti vain yhden miehen, eikä tästäkään muuta kuin, että miehellä oli ollut mokkanahkaiset kävelykengät. Asia, jonka tyttö oli vasta pitkän taivuttelun jälkeen suostunut paljastamaan. Ginny oli toimitettu äitiysneuvolan lisäksi mielentila-arvioon niihin erikoistuneelle parantajalle. Tyttö oli onneksi siinä uskossa, että kyseinen kartoitus tehtiin kaikille odottaville äideille, eikä siten ollut nostanut suurta meteliä asiasta. Tyttö oli muutoinkin huomattavasti sulkeutuneempi tavattuaan Harryn lakimiehen ja jouduttuaan kohtaamaan kaikki kolme isäehdokasta.



Parantaja, joka heidän testaamisestaan vastasi, oli myös tietoinen tilanteesta Harryn potilastietojen kautta ja oli huolestunut nuorimman Weasleyn mielenterveyden puolesta. Juuri hän oli lähettänyt tytön kartoitukseen, koska epäili, ettei tyttö olisi kykenevä huolehtimaan lapsestaan. Parantajan mielestä Harryn olisi ollut syytä viedä tapaus oikeuteen, mutta ymmärsi kyllä, Harryn halun pitää tapahtunut pois julkisuudesta. Jokainen isyyskysymyssotkuun mukaan päätynyt oli omalta osaltaan allekirjoittanut vaitiololupauksen kaikkeen, mikä koski Harrya tässä jupakassa. Miehet olivat olleet ymmärrettävästi järkyttyneitä, kun heille oli kerrottu syyt siihen, miksi Harry joutui testeihin osallistumaan.



Tänään heille selviäisi viimein, kenen lasta Ginny kohdussaan kantoi. Tyttö itse istui mahdollisimman kaukana neljästä isä ehdokkaasta. Tytön asento oli kumara ja tämän silmät punoittivat. Kaikki viha ja itsevarmuus oli karissut pois jättäen jälkeensä katkeruutta, pettymystä, ehkä suruakin. Tytön alkuperäiset suunnitelmat olivat romuttuneet, sen Ginny vähitellen alkoi uskoa, mutta hän elätteli silti toivoa. Tämän mielessä oli yhä kuva Harrysta sankarina, joka viime hetkessä pelastaisi tytön häpeälliseltä kohtaloltaan. Oli loukkaavaa, että Harry oli katsonut tarpeelliseksi suojata itsensä jästimenetelmin, aivan kuin Ginny olisi jotenkin saastainen. Kiukkuiset kyyneleet olivat jälleen nousemassa tytön silmiin, mutta lehdistöltä ja muilta uteliailta suljetun käytävän ovelta kuuluva hälinä sai tämän unohtamaan itsensä hetkeksi.



Vartijan kanssa sisäänpääsystä neuvotteli Blaise Zabini, Dean ja Seamus seurassaan. Harry harppoi ripein askelin selvittämään tilannetta, eikä aikaakaan, kun kolmikko seurasi häntä laboratorion ovelle. Blaisen kasvoilta ei voinut lukea mitään, mutta tämän poikaystävä oli unohtanut luihuismaskinsa hetkellisesti ja oli selvää, että jokin ärsytti Harrya ja paljon. Ginny hätkähti pojan kohdistaessa närkästyneen katseensa tyttöön, jolla ei ollut mitään käsitystä siitä, mistä oli sen ansainnut.



— Merlinin pallit sentään, Ginny! Mitä sinä yrität todistaa maailmalle? Sitäkö, että saat kenet tahansa milloin tahansa? Vai tarvitsetko kuusi miestä vuorokauden sisällä jalkojesi väliin todistamaan, että olet haluttavampi kuin muut naiset?



— Miten niin kuusi, enhän minä muista kuin yhden, tai siis kaksi sinut mukaan lukien? Mistä ihmeestä sinä puhut, Harry?



— Siitä, että ilmeisesti Mainion Metsinkäisen naistenhuoneessa tapahtui muutakin kuin nenän puuterointia. Dean ja Seamus saattoivat sinut sinne illan kuluessa eri aikoihin, eivätkä he ole aivan varmoja siitä, että tekivätkö he jotain sinun kanssasi siellä. Mutta ainakin heidän seuralaisensa siltä illalta antoivat heille pakit, sillä perusteella, että olisivat saaneet heidät kiinni sinun kanssasi kyseenalaisista puuhista.



— Eihän se voi olla totta...



— Harry ei valehtele. Sinä iltana oli kaikilla aikamoinen juomaputki takana, kun Eddien polttariporukka tarjosi juomia kaikille vähänkin tutuille juhlan kunniaksi, joten moni asia jäi vähän hämäräksi. Niin ja sitten siellä oli niitä strippareita, joiden auliutta moni käytti hyväkseen, minäkin. Luulin, että sen stripparin takia Tracey pisti meidän suhteen poikki seuraavana päivänä. Mutta sitten Harryn ja Blaisen kyselyt sai meijät Deanin kanssa muistelemaan iltaa tarkemmin. Yksi selkeimmistä muistoista oli se, kun mää olin oksentamassa pihalla ja näin sun menevän noiden kolmen kanssa Vuotikseen. Mää muistan aatelleeni, että sulla on yhtä punaset hiukset ku sillä stripparilla, Seamus selitti. Nolostuksen myötä hänen puheeseensa ilmestyi enemmän murretta kuin normaalisti ja Dean katsoi parhaaksi jatkaa.



— Ainut vaan, että ei siellä Metsinkäisessä ollut kuin yksi strippari, ja se oli brunette. Mandy, mun nykyinen tyttöystävä, oli meidän pöydässä sinä iltana ja taisi olla ainoita yhdessä hehkusimassa pysyneitä. Mandy antoi mun kuulla kunniani, kun pyysin sitä joku aika sitten ensimmäisille treffeille. Se ilmoitti tiukasti, ettei se jaa mua yhdenkään Weasleyn kanssa, joka johti pitkään selvitykseen siitä, mitä sinä iltana oli tapahtunut. Ginny oli suuttunut, kun kaikki jätkät pöydässä olivat keskittyneet strippariin, joten hänkin päätti esiintyä. Ilmeisesti liiankin onnistuneesti, koska äijiä muista pöydistä rupesi ehdottelemaan sopimattomia. Niin me päädyttiin vuorotellen saattamaan Ginny naistenhuoneeseen asioimaan, jotta ne äijät antaisi sen olla rauhassa. Tracey oli kuitenkin ollut itsekin siellä, kun Ginny oli osoittanut kiitollisuuttaan Seamukselle avusta. Lopun te varmaan arvaattekin. Eli me ollaan yhtä lailla mahdollisia isiä Ginnyn lapselle, joskaan varmuutta siitä, miten pitkälle me ollaan menty, ei ole. Tracey ei sanonut muuta kuin, että aivan liian pitkälle. Eikä suostunut tarkentamaan, Dean kertoi hieroen niskaansa muiden tuijotuksesta vaivaantuneena.



— Eli me ollaan tultu tänne testattaviksi muiden kanssa. Törmättiin Blaiseen Viistokujalla ja kysyttiin, miten Harryyn saisi yhteyden, kun pöllöt palas aina avaamattomien kirjeiden kanssa takaisin. Eihän me uskallettu lähettää noin arkaluontoista asiaa pistämättä kirouksia siltä varalta, että joku muu kuin Harry yrittäisi sen kirjeen avata.



— Täytynee antaa Penelopelle palkankorotus, jos kerran on joutunut useammankin kerran teidän kiroustenne uhriksi, Harry totesi huvittuneena vakavasta tilanteesta huolimatta.



— Anteeksi, herrat Carmichael, Cornfoot, Entwhistle ja Potter, sekä neiti Weasley. Olemme saaneet kaikki näytteet analysoitua, eikä yksikään niistä täsmää, parantaja Tendercare totesi otsa syville rypyille painuneena. Olihan toki kummallista, että neljästä isäehdokkaasta kenenkään perimä ei sopinut lapseen. Ja kun kyseessä oli vielä hedelmöitysjuoman avulla alkunsa saanut lapsi, oli se perin erikoista.



— Kiitos tiedosta, herra Tendercare. Isyysmysteeri on mahdollisesti selitettävissä juuri saamallamme tiedolla. Jompikumpi näistä herroista tässä, eli Seamus Finnegan tai Dean Thomas saattaa osoittautua lapsen biologiseksi isäksi. Heillä vain on ollut teknisiä ongelmia asian saattamisessa meidän tietoomme, Harry ilmoitti kohteliaasti.



— Kaksi ehdokasta lisää? Tämähän on ennen kuulumatonta! Hyvät herrat Finnegan ja Thomas, käykää peremmälle tänne laboratorioon. Pyydän, että te muut vielä suvaitsette odottaa, koska asiassa on vielä muitakin kohtia selvittämättä. Tällä käytävällä viimeisenä oikealla on kokoustila, jonne olemme varanneet virvokkeita ja muutamia papereita teidän tarkasteltavaksenne. Perhekoordinaattori, taikaraskauksien osaston ylihoitaja ja muutama muu työntekijä teidän lakimiestenne lisäksi saapuu sinne myös piakkoin, jotta saamme tämän asian mahdollisimman perusteellisesti selvitettyä tämän päivän aikana, parantaja sanoi virallisesti epäammatillisen purkauksensa päätteeksi.



*~*~*~*~*



Ginny heijasi itseään tuolilla, hän oli vajonnut omaan maailmaansa Seamuksen ja Deanin selitysten aikana, palannut hetkeksi takaisin parantajan ilmoituksen ajaksi ja uponnut takaisin ajatuksiinsa tämän sanottua olennaisimman. Harry oli säälimäisillään tyttöä, kunnes muisti, että tämä oli tarkoituksellisesti yrittänyt pakottaa hänet avioon raskaudella. Ginny oli itse tilansa valinnut, ja huomiota saadakseen päätynyt useamman miehen yhteishyväksi. Harry puisti päätään kävellessään tytön ohitse kohti heille osoitettua kokoushuonetta, Blaise mutisi jotain vähemmän imartelevaa nuorimmasta Weasleystä hänen vierellään. Hän oli huojentunut, ettei koko sotku ollut aiheuttanut heidän kahden välille ongelmia.



Harry ei uskonut, että olisi selvinnyt täysjärkisenä Ginnyn aiheuttamasta stressistä, jos Blaise olisi käyttänyt heidän suhteensa vapautta vetäytyäkseen syrjään selvittelyn ajaksi. Tumman miehen eksoottinen tuoksu hyväili hänen aistejaan ja toi mukanaan turvallisuuden tunteen. Harry ei ollut itsekkään varma, miksi he halusivat pitää niin tiukasti kiinni suhteensa vapaudesta, kun kumpikaan ei todellisuudessa käyttänyt sitä hyväkseen, tai edes halunnut käyttää. Ehkä vapauden mahdollisuus olikin se, mikä sai heidät pysymään suhteessa tiukemmin. Heidät oli molemmat pakotettu niin moniin rooleihin ja tilanteisiin elämässä, että he pelkäsivät suhteenkin muodostuvan samanlaiseksi vankilaksi ilman sopimusta vapaudesta.



Kokoustilassa vallitsi selvästi leppoisampi tunnelma kuin käytävällä aiemmin, kaikki neljä ensimmäistä isäehdokasta hengittivät vapaammin, kun he olivat vapautuneet vastuusta. Stephen oli ainoa, jonka silmissä oli huojennuksen lisäksi aavistus pettymystä. Harry ja Blaise valaisivat Nicodemus Nillitystä tapauksen saamista uusista käänteistä. Miehen korpinsulkakynä sauhusi pergamentilla kirjatessaan kaikki tiedot huolellisesti ja liittäessään niihin sopivat säädökset ja lakipykälät uusia sopimuksia varten. Eihän sitä tiennyt, jos vaikka muutkin isäehdokkaat haluaisivat käyttää lakimiehen palveluksia hyväkseen neiti Weasleyn tapauksessa. Kahdella muulla tosin oli jo omat lakimiehensä, mutta kolmella isäehdokkaalla ei lainopillista neuvonantajaa näkynyt, joten mahdollisuus uusiin asiakkaisiin oli olemassa.



Puolen tunnin odottelun jälkeen parantaja Tendercare astui huoneeseen mukanaan teiniäiti ja kaksi tuoreinta isäehdokasta. Seamus ja Dean siirtyivät istumaan mahdollisimman lähelle Harryn seuruetta. Harryn kysyvään ilmeeseen miehet vastasivat pelkällä silmäniskulla. Niinpä Harry kääntyi kohti kurkkuaan rykivää parantajaa, joka kaikesta päätellen toivoi paikalla olevien antavan hänelle puheenvuoron.



— Tavallisesti tämän tapaiset asiat hoidetaan yksityisesti ja potilaan toiveita kuunnellen, mutta tässä tapauksessa on monia asioita, jotka vaativat laajempaa selvittämistä. Lisäksi neiti Weasley on toimillaan mitätöinyt oikeutensa täydelliseen yksityisyyteen. Herrat Carmichael, Cornfoot ja Entwhistle ovatko uusimmat käänteet tässä tapauksessa muuttaneet teidän aiemmin antamianne lausuntoja lapsen tulevaisuuden suhteen?



— Minun päätökseni kyllä riippuu siitä, onko lapsi vaalea- vai tummaihoinen. Ei sen takia, että kumpikaan olisi toista parempi muuten, mutta toivoisin adoptoimani lapsen sulautuvan perheeseeni ilman, että hänen sukulaisuuttaan kyseenalaistettaisiin. Muuten pysyn edelleen kannassani, Stephen Cornfoot vastasi ja vilkaisi anteeksipyytävästi Deanin suuntaan. Dean nyökkäsi hyväksyvästi, he tiesivät hyvin, kuinka rasistiset mielipiteet vallitsivat maaseudulla, vaikka Cornfootit eivät itse tehneet eroa ihonvärin tai muunkaan mukaan.



— Hyvä on herra Cornfoot, te voitte jäädä kokouksemme loppuun asti. Herrat Carmichael ja Entwhistle, jos voisitte tuolla sivuhuoneessa antaa vielä uudet lausunnot sosiaalityöntekijämme sihteerille, niin sen jälkeen te olette täysin vapaat lähtemään. Teidän lausuntonne otetaan huomioon asian käsittelyssä, mutta muuten tässä kokouksessa käsiteltävät asiat eivät enää koske teitä. Kopioita teidän muistoistanne saatetaan kuitenkin tarvita neiti Weasleyn tapauksen käsittelyssä vielä myöhemmin.



Eddie ja Kevin siirtyivät sihteerin johdattamana huoneesta pois, Eddien lakimiehen seuratessa heidän perässään. Oven sulkeuduttua ja yksityisyydensuojataikojen aktivoiduttua uudestaan tunnelma huoneessa muuttui jännittyneeksi. Ginny oli selvästi tolaltaan päivän tuomista uutisista ja yllätyksistä, ja yksi parantajista ojensikin tytölle rauhoittavaa yrttijuomaa. Harry puolestaan pohti jo sitä, kuinka asiat saataisiin selvitettyä ilman, että Molly pahentaisi tilannetta kaikkien osalta. Weasleyn perheen matriarkka ei ollut tasainen luonne, eikä kaikkein harkitsevin henkilö, varsinkaan hänen lastensa ollessa kyseessä. Molly ei pystyisi ymmärtämään sitä, että lapsi otettaisiin pois äidiltään tai sitä, ettei lapsen isä suostuisi avioitumaan hänen tyttärensä kanssa.



— Nyt kun ainoastaan asianosaiset ovat paikalla. Herra Potter kumppaneineen siksi, että hän oli tämän ikävän juonittelun kohde ja huumattuna joutui neiti Weasleyn hyväksikäyttämäksi. Herra Cornfoot siksi, että hän on isyystestin tuloksesta riippuen valmis adoptoimaan neiti Weasleyn lapsen, vaikka hän itse ei osoittautunut lapsen isäksi. Kaikki paikalla olevat henkilöt ovat selvillä siitä, että neiti Weasley tietoisesti hankkiutui raskaaksi tämän vuoden kesäkuussa, tarkoituksenaan pakottaa herra Potter kanssaan avioliittoon. Tätä tarkoitusta varten neiti Weasley nautti Heran salaisuus nimellä kulkevaa taikajuomaa, joka varmistaa raskauden kumoamalla monet yksinkertaisimmista ehkäisyloitsuista ja varmistamalla munasolun hedelmöittymisen kuukauden ajasta ja hetkestä riippumatta vuorokauden sisällä liemen nauttimisen jälkeen. Huumattu herra Potter käytti jästiehkäisyä nimeltä kondomi, jonka tehoon liemi ei pysty vaikuttamaan. Neiti Weasley oli tietämätön tästä, ja antautui sukupuoliseen kanssakäymiseen viiden muun miehen kanssa samaisen vuorokauden aikana, osa näistä velhoista oli erehtynyt luulemaan tyttöä strippariksi tämän käytöksen perusteella, eikä heitä voida näin ollen katsoa täysin vastuullisiksi teoistaan, Tendercare kertasi tapahtumien kulun puheessaan. Hän piti pienen tauon, ennen kuin jatkoi.



— Kuten tiedämme, Heran salaisuus-juoma takaa tavallisesti raskauden vain ja ainoastaan ensimmäisistä siittiöistä. Nyt kuitenkin on käynyt ilmi, että neiti Weasley on onnistunut keittämään liemen, joka ei rajannut hedelmöittymistä samalla tavalla. Itse asiassa neiti Weasley odottaa erimunaisia kaksosia, toinen lapsista on herra Thomasin ja toinen herra Finneganin. Tämä on varsin harvinaista, joten on selvää, että neiti Weasleyn raskautta on valvottava erityisen huolellisesti. Etenkin on tarkkailtava liemen muita mahdollisia sivuvaikutuksia, koska kyseessä on meille aiemmin tuntematon muunnos kyseisestä liemestä. Neiti Weasleyn mielentilan arvioinnissa kävi ilmi, ettei tälle voida antaa oikeutta lastensa huoltajuuteen, vaan lapset sijoitetaan joko isiensä hoitoon tai annetaan adoptoitavaksi. Luonnollisestikin perhekoordinaattorimme arvioi ensin isien tilanteet ja huomioi näiden toiveet. Neiti Weasley mielenterveyden ongelmat eivät vapauta häntä syytöksistä, joita häntä kohtaan on esitetty. Oikeuden päätös ei kuitenkaan vaikuta siihen, että neiti Weasley on velvoitettu käymään intensiivisessä hoidossa mielenparantajamme vastaanotolla ja kontrolloiduissa elämänhallintaan ohjaavissa tapaamisissa. Lisäksi hänet on asetettu alustavasti holhouksen alaiseksi, tilanne kuitenkin arvioidaan uudestaan kolmen vuoden kuluttua, ja jos neiti Weasley on saavuttanut tavoitteet, jotka hänelle asetetaan, vapautuu hän holhouksesta. Onko tästä asiasta kysyttävää tai kommentoitavaa?



— Riittävätkö nämä toimet takaamaan sen, ettei neiti Weasley tai hänen perheensä voi riitauttaa lasten sijoittamista? Nillitys tiedusteli.



— Me joudumme tietysti hakemaan todistusaineiston ja lausuntojemme perusteella tälle asialle vielä velhoneuvoston vahvistuksen, mutta se on vain muodollisuus, koska tässä tapauksessa meillä on kirouksen kestävä näyttö, Pyhän Mungon juristi vastasi.



— Mutta entä sitten, kun Ginny mahdollisesti vapautetaan holhouksesta, miten lasten huoltajuuden sitten käy? En ainakaan toivoisi, että joutuisin suojelemaan kolmivuotiasta lastani naiselta, joka saattaakin yllättäen päättää haluavansa osallistua lapsen kasvatukseen, jota ei aikanaan halunnut. Haluan olla varma, että voin kasvattaa poikani tai tyttäreni ilman, että lapsi joutuu sotketuksi mihinkään huoltajuusriitoihin, Dean sanoi päättäväisesti. Hän oli selvästi tehnyt ratkaisunsa ja aikoi kantaa vastuun lapsestaan.



— On ilman muuta selvää, että lapsen etu on meidän ensisijainen lähtökohta. Neiti Weasley on luopunut kaikista oikeuksistaan lapsiinsa, ja siihen ei voi hakea muutosta, ei nyt, eikä myöhemmin. Teidän velvollisuutenne on kuitenkin kertoa lapsellenne, kuka hänen biologinen äitinsä on itse sopivaksi katsomallanne ajalla, kuitenkin ennen Tylypahkan tai muun taikakoulun aloittamista. Sillä varmistamme, ettei asia ei tule lapselle yllätyksenä esim. perinnöllisten ominaisuuksien, sairauksien tai muiden muodossa, silloin kun lapsi on kaukana perheen antamasta tuesta ja turvasta. Neiti Weasleylla ei ole oikeutta paljastaa lapselle tämän biologista alkuperää, eikä muutoinkaan olla missään kontaktissa lapseen ilman teidän nimenomaista suostumustanne. Eli sen suhteen teidän huolenne, herra Thomas on turha, mutta ymmärrettävä, sairaalan juristi selitti ystävällisesti hymyillen.



Paikalle kokoontuneet henkilöt, Ginnyä lukuun ottamatta, näyttivät pitävän Deanista ja arvostavan tämän halukkuutta lapsensa kasvattamiseen. Harry ei yhtään ihmetellyt Deanin ratkaisua, mies oli paljon kypsempi kuin ystävyys Seamuksen kanssa antoi olettaa. Sitä paitsi, Deanin oma isä oli hylännyt tämän hyvin pienenä, joten mies yritti selvästi osoittaa olevansa selkärankaisempi kuin isänsä. Pöydän ääressä käytiin erinäisiä neuvotteluja ja osa teki merkintöjä papereihinsa. Seamus pyöritteli kahvikuppia kädessään, mutta ei kehdannut muuttaa juomaa alkoholipitoiseksi näin monen viranomaisen silmien alla. Toive oli kuitenkin selvästi luettavissa irlantilaisen kasvoilta, ja Harrysta oli oudolla tavalla huojentavaa huomata, että jotkut asiat eivät muuttuneet koskaan.



— Koska kenelläkään ei ole enempää kysyttävää tai kommentoitavaa, voimme edetä asiassa. Kuten varmasti kävi selväksi, niin herra Thomas hakee lapsensa huoltajuutta. Herra Finnegan on valmis luopumaan mahdollisesta huoltajuudesta herra Cornfootin tai muun soveliaan ehdokkaan hyväksi. Mungon juristi vie asiaa eteenpäin velhoneuvostoon, ja koska kyseessä on sairaalan potilaiden asia, on oikeudenkäynti luonnollisesti täysin suljettu yleisöltä ja kaikki asiat käsitellään vahvimpien vaitiololoitsujen alla. Herra Potter ilmoitti, ettei halua vaatia vahingonkorvauksia häneen kohdistuneiden rikosten osalta, mutta lain mukaan Mungo on velvollinen ilmoittamaan valvottujen liemiaineiden väärinkäytöstä ja niiden aiheuttamien terveydellisten haittojen riskeistä, joten joudumme nostamaan asian esiin ainakin niiltä osin. Toivoisimme, että voisimme käyttää kaikkia asiaan liittyviä todisteita ja lausuntoanne tapauksesta, vaikka ne eivät suoranaisesti liemen väärinkäyttöä koskisikaan, koska ne auttavat varmistamaan muiden asianosaisten kanteiden käsittelyä.



— Vain siinä tapauksessa, että ennen käsittelyä lakimieheni saa tarkistettavakseen kaikki minua käsittelevän tai koskettavan materiaalin ja hyväksyy sen. On myös varmistettava kaikkien asianosaisten säilyminen lehdistön koskemattomissa, en ole ainoa niin kutsuttu sotasankari tässä sotkussa. Enkä halua, että kenenkään tähän tahtomattaan tai tietämättään sotkeutuneen ura tai muu elämä kärsisi mahdollisesta skandaalista, jonka tämän kaltainen tapaus saisi aikaan. Jos nämä ehdot täyttyvät, niin asia on minun osaltani selvä, Harry sanoi tiukkasävyisesti.



Ginnyn katse oli hakeutunut salamana Harryyn kuultuaan miehen ensimmäisen sanan. Tytön katse oli suorastaan rukoileva, tämä yritti selvästi kuvitella, etteivät asiat joista kokouksessa puhuttiin koskeneet tätä. Se ei kuitenkaan onnistunut, sisimmässään harhaisten kuvitelmien alle hautautunut nuori nainen tiesi tehneensä jotain anteeksiantamatonta. Jotain mitä nainen vuosienkin kuluttua tulisi katumaan. Ei siksi, että olisi tehnyt jotain väärää mielestään vaan siksi, että oli epäonnistumisellaan pilannut oman tulevaisuutensa.



Harry käänsi tytön apua anovista silmistä tietoisena oman katseensa Blaiseen, hän inhosi sitä pientä ääntä, joka hänen sisällään yritti saada hänet säälimään tyttöä. Hän kyllä sääli sitä heikkoutta, joka ajoi epätoivoisiin tekoihin. Sääli sitä, kuinka lupaava nuori nainen tuhosi omat mahdollisuutensa elämässä. Mutta hän ei aikonut antaa sääliään omien tekojensa seurauksia pelkäävälle tytölle. Kutsumatta hänen mieleensä nousi vanha sananlasku "
Ennen maa repeää kuin huora häpeää.", se tuntui sopivan valitettavan hyvin hänen tämän hetkiseen kuvaansa Ginnystä.



Nicodemus Nillitys huolehti yksityiskohtien hiomisesta Harryn puheenvuoron jälkeen, ja loppu kokous olikin virkamiesten, kahden biologisen ja yhden adoptio isän neuvonpitoa. Harry ja Blaise olisivat saaneet poistua, mutta Seamus ja Dean toivoivat heidän jäävän. Blaise ei pistänyt viivytystä pahakseen, päinvastoin vastoin mies oli positiivisesti yllättynyt siitä, että Harryn ystävät olivat hyväksyneet hänet niin mutkattomasti. Harry antoi lakimiehensä ystäviensä käyttöön ja lupasi hoitaa kaikki siitä koituvat kustannukset.



Puuduttavan pitkän palaverin päätyttyä nelikko päätti suunnata askeleensa lähimpään pubiin piittaamatta siitä, että se oli jästikuppila. He eivät kuulleet äänieristysloitsujen läpi, kuinka Ginny menetti tunteidensa hallinnan Harryn poistuttua, se oli viimeinen pisara tytön järkkyneelle mielelle päivän tuomien yllätysten ja pettymysten jälkeen. Raivottaren lailla huutava ja riehuva Ginny jouduttiin tainnuttamaan oman ja muiden turvallisuuden tähden. Neljä miestä eivät olleet tietoisia siitä, että kokoushuoneeseen jäänyt tyttö suljettiin pieneen sairaalahuoneeseen psykiatrisella osastolla.



*~*~*~*~*



Savuinen ja hämärä pubi tarjosi miellyttävän vastapainon kirkkaalle laitosvalaistukselle ja steriileille tiloille, joissa he olivat suurimman osan päivästä viettäneet. Dean ei ollut vielä täysin toipunut isyysuutisen tuomasta shokista ja Harry tilasikin kaikille tuplaviskit tilanteen nollaamiseksi. Seamus ei koskaan tuntunut stressaavan mistään, eikä tämä tilanne ollut poikkeus. Vaikka hän oli asiaan suhtautunut sen vaatimalla vakavuudella, ei hän antanut sen häiritä mielenrauhaansa. Irlantilainen ei hukannut aikaa vaan aloitti heti tarinan viimeisimmästä naisseikkailustaan, ja siitä miten hän oli jälleen kerran onnistunut nolaamaan itsensä täydellisesti. Tarina kuitenkin keskeytyi puolessa välissä yllättäen Deanin pompatessa ensin seisomaan vain rojahtaakseen takaisin penkille istumaan.



— Voi hitto! Minä olen isä, neljän kuukauden kuluttua minusta tulee pienen avuttoman vauvan isä. Enkä osaa vielä kunnolla hoitaa omiakaan asioitani. Pyhä Merkurius sentään, mitä minä nyt teen? Dean puuskahti lopulta, saaden koko pöytäseurueen remahtamaan nauruun.



— No, ehkä sinähän voisit harjoitella siskon lapsien kanssa, Beatrice ilahtuu varmasti saadessaan apua viisikon aiheuttamaan kaaokseen. Jamie ja Aaron on vielä toukkia, joten pääsisit kokemaan vaipan vaihdon ihanuuden ja puklausten putsaamiseen tarvittavat loitsut, Seamus tarjosi virnistäen. Deanin irvistys kertoi selvästi, mitä hän ajatteli ystävänsä ehdotuksesta.



— Ei, kiitos. Jos siskonpoikasi ovat yhtään tulleet enoonsa, niin ei niiden kanssa säily tervejärkisenä kärsivällisinkään pyhimys. Luulen, että on turvallisinta aloittaa harjoittelu jotenkin muuten. Sitä paitsi minun on ensimmäiseksi neuvoteltava McGarmiwan kanssa opintojeni suorittamisesta siten, että pystyn hoitamaan lastani ja vielä elättämään meidät molemmat. Onneksi sain töitä Viistokujan ja Tylyahon kunnostamisesta vastaavasta rakennusfirmasta, toivottavasti he ovat valmiita joustamaan isyysloman verran, Dean pohti otsa huolesta ryppyillä.



— Äitisi ja tyttöystäväsi ovat varmasti valmiita auttamaan sinua lapsenhoidossa, ja jos he eivät ehdi tai ovat muuten estyneitä, niin minäkin voin tilapäisesti olla apunasi. Olen opetellut vaipanvaihdon jalon taidon ja muutakin vauva-arjen pyörityksestä Andromedan valvonnassa. Hän ei suostunut luovuttamaan Teddyä luokseni ennen kuin oli varma, että osaan välttämättömimmät asiat. Mikä olikin hyvä, sillä olin aivan paniikissa pelkästään siitä, että osasinko pitää vauvaa oikein sylissä, Harry kertoi nauraen.



— Harry, suostuisitko sinä lapsen kummiksi Seamuksen lisäksi? Dean kysyi yllättäen. — Sinä voisit pitää huolen siitä, ettei Seamus pääse tekemään lapsesta juoppoa irlantilaista esimerkillään.



Harry yllättyi luottamuksesta, jota Dean osoitti häntä kohtaan, vaikka pyyntöä keventämään olikin lisätty huumoria. Heidän välinsä eivät olleet niin läheiset, että Harry olisi osannut kysymystä odottaa. Toisaalta Tylypahkan ja sodan jälkeen kukaan ei pitänyt ystävyyttä itsestään selvyytenä, sillä menetykset muistuttivat siitä, kuinka tärkeitä ystävät olivat.



— Tietenkin, minulle on kunnia olla lapsesi toinen kummisetä, Harry vastasi saaden Deanin kasvot sulamaan huojentuneeseen hymyyn.



— Maljat, meidän on nostettava maljat uuden sukupolven kunniaksi, Seamus parkaisi ja katosi pöydästä hetkeksi. Kun hän palasi, hänellä oli tarjottimella useampi kuin neljä tuoppia.



Seamuksen johtamana he kohottivat maljan toisensa jälkeen, mikä selitti miehen tuomien tuoppien määrän. Vain aito irlantilainen saattoi keksiä niin monia syitä kohottaa maljoja, ettei niiden juomiseen riittänyt kolme tuoppia per henkilö. Se saattoi myös olla Seamuksen oma erityislahja. Ilmapiiri keveni jokaisen juodun maljan myötä, joten kun miehet viimein poistuivat kuppilasta tahoilleen, oli isyyskysymysten käsittelemisen tuoma stressi tiessään.



Harry ja Blaise jatkoivat iltaansa Kalmanhaanaukiolla nauttien Oljon tekemästä illallisesta hyvän viinin kanssa. Heidän keskustelunsa pyöri poliittisissa siirroissa, joita heidän mielestään olisi syytä seuraavaksi tehdä, miten edistää velhoyhteisön toipumista sodasta ja millä estettäisiin uusien levottomuuksien syntyminen. He puhuivat kaikesta mahdollisesta paitsi Ginnystä, päivän tapahtumista ja kriisin lopullisesta selviämisestä. Kun he lopulta kääriytyivät lämpimien lakanoiden väliin tyydytettyinä toistensa syleilyssä, tuntui kuin asia olisi pyyhitty pois heidän ajatuksistaan.



— Kiitos, Harryn hiljainen kuiskaus rikkoi huoneeseen laskeutuneen uneliaan rauhan.



Ja Blaise tiesi kysymättäkin, mitä Harry tarkoitti. Hän painoi kevyen suudelman miehen pörröisiin hiuksiin ymmärryksensä merkiksi. Tällaisina hetkinä Blaise arvosti kumppaninsa rohkelikkopiirteitä, se teki heidän suhteesta mutkattomamman tekemättä siitä silti ennalta arvattavaa. Yö kietoi nukkuvan pariskunnan samettiseen peittoonsa.



*~*~*~*~*



Pyhän Mungon psykiatrisella osastolla punahiuksinen tyttö tuijotti mitään näkemättömin silmin yön mustuutta ikkunasta. Hän ei reagoinut mihinkään ympärillään, ei sohvalla itkevään punahiuksiseen naiseen, jota kaljuuntuva mies lohdutti, vaikka miehen omissa silmissä oli samaa lohduttomuutta kuin vaimonsa itkussa. Tyttö ei piitannut punakasvoisena raivoavasta nuoresta miehestä, jota ruskeahiuksinen noita yritti rauhoitella järkipuheella, jonka sisältämät latteudet eivät olisi vakuuttaneet noitaa itseäänkään. Nuoren tytön mielessä ei ollut tilaa millekään muulle kuin kysymyksille. Miksi kukaan ei ymmärtänyt häntä? Miksi hänet oli suljettu tähän huoneeseen kuin vanki? Miksi hänen rakastettunsa oli hylännyt hänet?



Tyttö työnsi punahiuksisen naisen pois luotaan, tämän yrittäessä halata häntä, eikä välittänyt siitä, että naisen epätoivoinen itku alkoi uudestaan. Hän ei antaisi kenenkään koskea itseensä, ei kenenkään muun kuin Harryn. Hän ei vain voinut ymmärtää, missä mies viipyi. Tyttö jatkoi pelastajansa odottamista ikkunalaudalla istuen, vain parantajien taiat pakottivat hänet lepäämään ja jättämään vartiopaikkansa edes pieneksi hetkeksi. Tytön sisällä kasvava elämä oli hänen ainoa siteensä todellisuuteen, sekin kovin hauras ja riittämätön hallitsevien kuvitelmien rinnalla.





*~*~*~*~*













 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti